top of page

Tre gode tiltak for din mentale helse.

I januar er det mange som tar store og små skritt mot å forbedre sin fysiske helse. Vi i Studio Level Up er så opptatt av folk sin fysiske helse, men vi ønsker også å minne folk på at den mentale og psykiske helsen også er minst like viktig og må ikke overses.


Så i dag vil vi derfor dele 3 enkle og raske vaner som du kan implementere inn i dine daglige rutiner for å bidra til å forbedre din mentale helse og håndtere det daglige stresset du kan føle, spesielt gjennom de travle, stressende tidene som vil dukke opp i løpet av året.1. Daglig trening 🚶- Selv om det ikke trenger å være 30 minutter om dagen, har litt bevegelse/trening hver dag en enormt effekt på den mental helsen, på stressmestring og generell velvære. Dette kan være alt fra en styrkeøkt på treningssenteret til å gå av bussen noen stopp før du mæ for å ta en ekstra 10 min gange hjem fra jobb.


2. Pustearbeid 🧘‍♀️– Det høres kanskje litt rart ut for noen, mens noen vet dette veldig godt, at studier viser at pusteteknikker er effektive for å redusere stress og angst. En enkel start kan være å ta 5 minutter i løpet av dagen eller før du legger deg og prøve for eksempel bokspusting (f.eks. pust inn i 4 sekunder, hold pusten i 4 sekunder, pust ut i 4 sekunder og pause før neste pust inn i 4 sekunder). Denne enkle, men effektive vanen daglig kan bidra til å redusere disse følelsene av stress og angst når de oppstår!


3. Takknemlighetsjournalføring 📝 – å ta 5 minutter av dagen til å fokusere på å være takknemlig for det som er i livet ditt er en god vane og øvelse å utvikle! Det er også enkelt å gjøre, men kan også være mer effektivt jo mer du gjør det.


Her finnes det utrolige apper som man kan benytte som hjelpemiddel, eller så kan en liten notatbok være den aller beste varianten.


Har du noen tips eller vaner du gjør for din mentale helse? Legg igjen en kommentar nedenfor! 🫶🏽Comentários


bottom of page