top of page

Tren deg gjennom overgangsalderen

Jeg trener mange ulike mennesker hver eneste uke. Av mine kunder er flertallet kvinnelige og jeg har hatt en del interessante samtaler rundt kvinnehelse og hvor viktig trening har vært i ulike livssituasjoner og perioder i livet deres.


Derfor tenkte jeg at det kunne være nyttig å lage et innlegg om trening og overgangsalderen.


Vi vet i dag, at overgangsalderen byr på mange drastiske endringer i kroppen. Typiske og kanskje de mest vanlige tegnene er hete- og svettetokter, plutselig vektøkning og psykiske utfordringer.


Nyere forskning viser heldigvis, at trening kan gjøre det lettere å komme seg gjennom denne perioden i livet og kan også mulig dempe enkelte av symptomene.


Når man kommer i overgangsalderen faller østrogennivået hos kvinner og mangelen på østrogen har vist seg, i tillegg til de overnevnte symptomene, og faktisk redusere muskelmasse og beinmasse.

Det er viktig å si at kvinner i overgangsalderen har den samme effekten av fysisk aktivitet og trening som alle andre, uavhengig av livssituasjon. Likevel viser det seg at trening har noen spesifikke positive effekter. Her er noen 🙌🏽


- Plager med hete- og svettetokter kommer sjeldnere hos kvinner som trener regelmessig.

- Kvinner som trener regelmessig opplever generelt mindre overgangsalderstegn og opplever bedre livskvalitet.

- Humøret er bedre hos kvinner som trener, da de fysiske plagene er mindre og treningen kan virke anspennende og forebygger nedstemthet.


Det er også flere helsegevinster rundt å opprettholde gode rutiner rundt trening i overgangsalderen. Det har blitt forsket på at østrogen trolig har en beskyttende effekt på hjerte- og karsykdommer, og siden østrogennivået faller i denne perioden av livet, vil trening være minst like viktig å fortsette med.


Jeg anbefaler så klart at man finner en trening eller fysisk aktivitetsform som er lystbetont og morsomt.


Har du selv merket noen av disse symptomene og ønsker å bidra til å mulig dempe disse med litt mer systematisk trening? Ønsker du å få hjelp med gode rutiner rundt treningen din?


// Siri Christensen

Personlig trener og Daglig leder

Studio Level Up


Ta kontakt våre personlig trener på post@studiolevelup.no


Comentários


bottom of page